Verkeer

ChipFill® - Warm aangebracht asfalt reparatie systeem

ChipFill® - Warm aangebracht asfalt reparatie systeem

ChipFill® is een speciaal ontworpen thermoplast voor het repareren van gaten en scheuren met een diameter van ca. 15-20 cm, en minimaliseert het risico dat deze groter worden. De reparatietijd is ongeveer 20 minuten van start tot openen voor het verkeer.

Aanbrengen van ChipFill® is eenvoudig

De warm aangebrachte thermoplast heeft een betere hechting met de ondergrond vergeleken met koud aangebrachte reparatie systemen. Door de verhitting bind de thermoplast zich met de
bitumen in het asfalt. ChipFill® is een tijdelijke oplossing die de kosten laag houdt door te voorkomen dat water in de ondergrond dringt en de schade verergert.

Voor het werken met ChipFill®, heeft u geen grote machines nodig. Eenvoudig meenemen en gaten/scheuren herstellen wanneer je deze ziet.

ChipFill® kan het hele jaar door aangebracht worden

ChipFill® is eenvoudig in gebruik. Gebruik een harde borstel om de scheur/gat te reinigen. Verhit het gebied met een propaan brander . Breng een laag ChipFill® aan met een maximum van 15 mm, en verhit het materiaal met de brander.De verhitteChipFill® zal vloeibaar worden en de vorm aannemen van de scheur/gat. Indien de scheur/gat dieper is dan 15 mm laat dan het materiaal even stollen voor het aanbrengen van een nieuwe laag. De maximaal te repareren diepte is ca 45 mm.

Om direct de juiste stroefheid te verkrijgen en “spook markeringen” te voorkomen, is nastrooien met het juiste stroefheidsmateriaal noodzakelijk. Dit dient op de nog kokende massa gestrooid te worden.