Werkwijze wegmarkering, decoratieve markering, eenvoudig en snel aan te brengen

Aanbrengen van PREMARK® en DecoMark®op asfalt

Op bitumineuze oppervlakken verkrijgt men een perfecte hechting tussen Premark en de weg.
Trek lijnen voor de juiste plaatsing van PREMARK®/DecoMark®.

Verwarm voor, zodat het vocht verdwijnt en de ondergrond warm is. Breng Thermo Primer dun aan met een lakroller bij ouder asfalt of wanneer er bij het voorverwarmen geen bitumen omhoog komen. Laat de primer drogen tot deze niet meer plakt. Breng vervolgens PREMARK®/DecoMark® aan op de weg of over bestaande markeringen.

Verhit de markering met een gasbrander en volg daarbij een bepaald patroon, zodat het hele oppervlak voldoende verhit wordt; let erop dat het materiaal gaat bubbelen en de kleur iets veranderd.

Voeg voor onmiddelijke retro-reflectie of extra stroefheid, UCme® glasparelimix of stroefheidsmiddel toe, terwijl Premark nog vloeibaar is. Controleer na afkoeling de hechting op verdachte plekken door te proberen met een plamuurmes de markering op te lichten. Wanneer er geen asfalt aan de markering hecht, of geen PREMARK®/DecoMark® aan het wegoppervlak, is er onvoldoende hechting. Verwarm het oppervlak opnieuw.

Aanbrengen van PREMARK® en DecoMark®op andere ondergronden

Op niet bitumineuze oppervlakken zoals beton, stenen of tegels dient eerst Viaxi Primer aangebracht te worden voor het verkrijgen van voldoende hechting. De primer fungeert als een hechtmiddel tussen de gesmolten PREMARK®/DecoMark® en het beton, de stenen of de tegels.

Volg bovenstaande (of eerder genoemde) instructies en:

Gebruik de speciale Viaxi Primer op alle andere oppervlakken dan asfalt. Deze primer moet gemengd worden in een verhouding 2:5. Breng deze dun aan met een lakroller. De markering dient direct hierna te worden aangebracht. Lees eerst de volledige gebruiksaanwijzing voor Viaxi Primer.

Verhit de markering direct: volg daarbij de bovenstaande instructies.

Aanbrengen van TacPad®/TacGuide®

TacPad® en TacGuide® hebben een afwijkende applicatie-methode omdat het een 2-lagen systeem betreft. Eerst dient eventueel Viaxi Primer te worden aangebracht waarna een kleeflaag met een gasbrander wordt aangebracht vergelijkbaar met PREMARK®. De TacPad® en TacGuide® elementen dienen daar op exact het juiste moment te worden ingedrukt wanneer de kleeflaag nog vloeibaar is. Zonder duidelijke instructie van ons ter plaatse, raden wij het aanbrengen van dit materiaal af. Elke gebruiker heeft recht op een juiste instructie zodat een optimale kwaliteit kan worden gewaarborgd.

Aanbrengen van PREMARK® Antiskid en PREMARK® Type II

Gebruik voor het juiste eindresultaat een special Jetpack brander. Deze zorgt voor een oxidatie waardoor de glasparels of het anti-slipmiddel niet in de markering wegzakken. Volg verder dezelfde stappen als bij het aanbrengen van Premark.